Blijf op de hoogte via: Blijf op de hoogte via Facebook
Bel 038 477 2209
Restauratie

Restauratie

Restauratie van uw woning of monument: Onze passie!

Tijdens restauratie  is kennis en vakmanschap nodig, maar vooral passie voor het oude.  De sfeer van oude bouwstijlen, materialen, historische detailleringen, maar ook het inspelen op de dagelijkse ontdekkingen tijdens het werk maken het voor ons een uitdaging.
Heeft u plannen om een pand te restaureren in de regio Zwolle? Bouwbedrijf Kijk in de Vegte helpt u graag.

Uw monument is uniek:

Elk monument is uniek en weer anders dan een ander. Onderzoek naar de achtergrond en het verleden is dan ook altijd de start van een restauratie.
In samenwerking en overleg met de betrokken instanties hebben we al menig bouwwerk gerestaureerd. Soms waren dit deelrestauraties, soms restauraties waarbij alleen funderingen ongemoeid bleven.

Liever repareren dan vervangen:

Om historische waarde en sfeer te behouden repareren we liever dan dat we vervangen.
Ons personeel is opgeleid om deze reparaties juist uit te voeren.
Kan een reparatie het onderdeel niet meer redden dan kiezen we voor vervangen of vernieuwen.
We betrekken indien nodig historische bouwmaterialen en grondstoffen uit eigen voorraad of van vaste leveranciers.

Gevelrestauratie, dakonderhoud of restauratie en kozijnen:

De gevel is het gezicht van uw woning of winkel. Graag maken we samen een plan van aanpak waarin alle facetten aan bod komen. We realiseren ontwerp, vergunningaanvraag en overleg met gemeente of overheid. Prijsvorming middels een duidelijke open begroting.
Bestaande draagconstructies voorzien van dakbeschot en (deels, nieuwe ) dakpannen zijn werkzaamheden welke we doorlopend uitvoeren. Loodaansluitingen, voegwerk schoorstenen en vervangen van zinkbekledingen behoren tot dagelijkse werkzaamheden.
We repareren kozijnonderdelen met de juiste houtsoorten, bevestigingsmiddelen en harsen zodat kozijnen er weer jaren tegen kunnen. Bij vervanging van kozijnen zijn duidelijke detailtekeningen, juiste soort beglazing, maar ook aansluitingen aan gevel zeer belangrijk.

Bekijk alle projecten
Verbouw

Verbouw

Verbouw van huis, aanbouw van keuken?
Verbouwen van een boerderij?
Verbouw tot levensloopbestendige woning?
Wij zijn het aanspreekpunt voor verbouw in de regio Zwolle. Graag helpen we u bij een stappenplan bij uw verbouw. Uw wens als uitgangspunt bij modern, karakteristieke, gedeeltelijke of gehele verbouw van uw woning.

Verbouwen of verhuizen?

In veel gevallen geeft de extra ruimte en gebruiksgemak van een verbouwing de doorslag om in de bestaande woning te blijven wonen. Als aannemer zien we verbouwen als een uitdaging.
Een verbouwing start vaak met veel vragen: Wat kost een verbouwing? Zijn we een vergunning nodig? Krijgen we subsidie op isoleren bij verbouw? Door de jaren heen hebben we vele verbouwingen gerealiseerd. Betrokkenheid, transparantie en duidelijkheid bleken altijd belangrijk. We denken graag mee met de klant vanaf het eerste idee.

Wat bieden we aan?

Ontwerp van een verbouwing:
We verzorgen het ontwerp van wens  uitvoering, met een eventuele omgevingsvergunning en constructieberekeningen. Dit geeft duidelijkheid.
De prijsvorming van een verbouwing:
Wat kost een uitbouw? Een duidelijke, open begroting van de werkzaamheden tijdens de verbouw maakt dat inzichtelijk.
Transparantie in aanschaf materialen en arbeid.
Betrokkenheid tijdens uitvoering:
Verbouw is anders dan nieuwbouw. Wellicht woont u nog in uw huis tijdens de verbouwing. Dagelijkse betrokkenheid is belangrijk.
We doen niet anders. Korte lijnen dus, en 1 aanspreekpunt voor al uw vragen.

Heeft u plannen voor verbouw van een monument?

Een monument of rijksmonument heeft onze passie, zeker bij verbouw. Ten onrechte wordt gedacht dat er weinig mogelijk is door alle regelgeving. De ervaring leert dat overleg met de juiste instanties vaak mogelijkheden geeft. Verbouw van monument in combinatie met onderhoud, renovatie of restauratie, we vinden het geweldig om te mogen doen.

 

 

  
Bekijk alle projecten
Nieuwbouw

Nieuwbouw

Nieuwbouw:

Graag bouwen we uw vrijstaande woning.
Door ruime ervaring met nieuwbouw van vrijstaande woningen kunnen we uw bouwplan omzetten in een prachtig eindresultaat. Woningen volgens een niet alledaags concept zijn voor ons een uitdaging. Hierbij hebben uw eigen ideeën uiteraard de hoogste prioriteit. We verzorgen ontwerp, constructieberekeningen en vergunningaanvraag.

Heeft u een kavel? Of heeft u een bouwplan voor een bestaande locatie? Overleg met ons wat de mogelijkheden zijn.

We bouwen op een niet-seriematige bouwwijze woningen in de omgeving Zwolle. De bouw van een vrijstaande woning is voor ons een uitdaging, en dat moet het ook blijven. Daarom bouwen we een beperkt aantal woningen per jaar. Op die manier kunnen we een vast aanspreekpunt en betrokkenheid van ontwerp tot oplevering garanderen.

Herbestemming en duurzaamheid.

Het herbestemmen van een locatie is een vak apart. We hebben ruime ervaring met nieuwbouw op bestaande locaties. Overleg met betrokken instanties hoort daarbij.
Duurzaamheid: Een duurzaam en energiezuinige woning begint bij het ontwerp,dat geldt uiteraard voor constructie en zeker voor installatie. Binnen onze manier van bouwen zijn haast alle manieren van verwarmen en ventileren of energie terugwinnen of opwekken mogelijk.
 


 
 
Bekijk alle projecten
Renovatie van uw woning

Renovatie van uw woning

Uw huis renoveren? Wij helpen bij de renovatie van uw woning. Of het gaat om een jaren 30 woning of boerderij, met Kijk in de Vegte als renovatiebedrijf verbeterd comfort, uitstraling en leefbaarheid.

Renovatie, waar te beginnen?

U denkt aan een renovatie van boerderij, schuur, woning of monument. Maar waar begint u? U heeft wensen in comfort, duurzaamheid en gebruiksgemak. We hebben als aannemer ruime ervaring met de renovatie van uiteenlopende zaken. Het renoveren en opnieuw indelen van badkamers, na-isolatie van vloeren en daken of het vervangen van kozijnen zijn bijvoorbeeld zaken die we regelmatig uitvoeren. Onze meerwaarde wat betreft advies komt het best tot z’n recht wanneer we in een vroege fase mogen meedenken bij uw renovatiewensen.

Totale renovatie of deels renoveren?

Bij renovatie en restauratie gaat het vaak om de afweging van comfort in verhouding tot de prijs of de waardestijging van het pand na renovatie. Iedere opdrachtgever heeft weer een ander doel voor ogen. Wilt u uw woning renoveren om meer comfort te krijgen? Of wilt u bijvoorbeeld de onderhoudsintervallen van het schilderwerk verlengen? Hoe lang blijft u nog wonen in uw woning? Allemaal vragen die meespelen bij renovatie. Een goed gerenoveerde woning behoudt zijn waarde, is comfortabel, energiezuiniger en duurzaam. Kozijnen vervangen of een kap isoleren zijn voorbeelden van een deelrenovatie, een erg unieke locatie of hoge historische waarde van een pand geeft echter vaak aanleiding tot een totaalrenovatie. Graag helpen we u bij het vormen van een prijs voor een renovatie.

Renoveren, voor en na

Een juist gerenoveerde woning geeft wooncomfort, maar wat verandert er na een renovatie? Spreken we van na-isolatie van een minder goed geïsoleerde woning dan zijn de voordelen vaak duidelijk. Isolatie van vloer, gevel of dak geeft een voordeel op stookkosten, maar vaker noemen klanten het verbeterde comfort. Minder tocht, koudestroom of condensatie zijn zaken die al snel opvallen. Dezelfde reacties horen we na vervangen van kozijnen, waarbij tevens geluidsreductie en verbeterde ventilatiemogelijkheden als voordeel naar voren komen. We vervangen bestaande onderhoudsgevoelige kozijnen voor kozijnen van hardhout, kunststof of aluminium, inclusief isolerende beglazing. Uiteraard is bij kunststof kozijnen schilderen niet meer nodig, bij hardhout kozijnen is schilderwerk veel minder vaak nodig. Het vervangen van gevelbekleding levert vaak dezelfde besparing in onderhoud op, minder of geen schilderwerk, kunststof gevelbekleding is verrassend mooi en in bijna iedere kleur leverbaar. Vervangen van voegwerk, vernieuwen van dakpannen en goten of gootbekleding geven een woning in korte tijd een geheel nieuwe uitstraling en verlengen de levensduur en woningwaarde aanzienlijk.

Wat kost een renovatie?

Kosten van renovatie zijn geheel afhankelijk van keuzes in afwerking, materiaalsoort en uiteraard hoeveelheid. Een juiste prijsvorming kan, per onderdeel, bepaald worden na een grondige opname en gesprek ter plaatse. Tijdens het gesprek zal er per onderdeel advies worden gegeven, wordt er reëel ingegaan op kostenstructuur en de mogelijkheden van eventuele subsidies. Subsidieaanvraag, aanvraag van een eventuele omgevingsvergunning, of overleg met gemeente kunnen door ons worden verzorgd. Een prijsopgave bestaat bij ons uit een duidelijke en transparante, gespecificeerde begroting.

 

Neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek

Bekijk alle projecten
Onderhoud

Onderhoud

Juist onderhoud, uw huis verdient het.

Elk type juist onderhoud is nodig en voorkomt hogere kosten in een later stadium. Een duidelijke inspectie van betreffend pand of gebouw is daarbij altijd de start. Helaas komen we bij deze inspecties nogal eens te laat uitgevoerd onderhoud uit met alle gevolgen van dien. Een inspectie kan vrijblijvend, we bieden echter ook inspectiecontracten aan voor jaarlijkse controle van alles waarin wordt gewoond, geleefd of gewerkt.

Bekijk alle projecten