Blijf op de hoogte via: Blijf op de hoogte via Facebook
Bel 038 477 2209

Renovatie van uw woning

Uw huis renoveren? Wij helpen bij de renovatie van uw woning. Of het gaat om een jaren 30 woning of boerderij, met Kijk in de Vegte als renovatiebedrijf verbeterd comfort, uitstraling en leefbaarheid.

Renovatie, waar te beginnen?

U denkt aan een renovatie van boerderij, schuur, woning of monument. Maar waar begint u? U heeft wensen in comfort, duurzaamheid en gebruiksgemak. We hebben als aannemer ruime ervaring met de renovatie van uiteenlopende zaken. Het renoveren en opnieuw indelen van badkamers, na-isolatie van vloeren en daken of het vervangen van kozijnen zijn bijvoorbeeld zaken die we regelmatig uitvoeren. Onze meerwaarde wat betreft advies komt het best tot z’n recht wanneer we in een vroege fase mogen meedenken bij uw renovatiewensen.

Totale renovatie of deels renoveren?

Bij renovatie en restauratie gaat het vaak om de afweging van comfort in verhouding tot de prijs of de waardestijging van het pand na renovatie. Iedere opdrachtgever heeft weer een ander doel voor ogen. Wilt u uw woning renoveren om meer comfort te krijgen? Of wilt u bijvoorbeeld de onderhoudsintervallen van het schilderwerk verlengen? Hoe lang blijft u nog wonen in uw woning? Allemaal vragen die meespelen bij renovatie. Een goed gerenoveerde woning behoudt zijn waarde, is comfortabel, energiezuiniger en duurzaam. Kozijnen vervangen of een kap isoleren zijn voorbeelden van een deelrenovatie, een erg unieke locatie of hoge historische waarde van een pand geeft echter vaak aanleiding tot een totaalrenovatie. Graag helpen we u bij het vormen van een prijs voor een renovatie.

Renoveren, voor en na

Een juist gerenoveerde woning geeft wooncomfort, maar wat verandert er na een renovatie? Spreken we van na-isolatie van een minder goed geïsoleerde woning dan zijn de voordelen vaak duidelijk. Isolatie van vloer, gevel of dak geeft een voordeel op stookkosten, maar vaker noemen klanten het verbeterde comfort. Minder tocht, koudestroom of condensatie zijn zaken die al snel opvallen. Dezelfde reacties horen we na vervangen van kozijnen, waarbij tevens geluidsreductie en verbeterde ventilatiemogelijkheden als voordeel naar voren komen. We vervangen bestaande onderhoudsgevoelige kozijnen voor kozijnen van hardhout, kunststof of aluminium, inclusief isolerende beglazing. Uiteraard is bij kunststof kozijnen schilderen niet meer nodig, bij hardhout kozijnen is schilderwerk veel minder vaak nodig. Het vervangen van gevelbekleding levert vaak dezelfde besparing in onderhoud op, minder of geen schilderwerk, kunststof gevelbekleding is verrassend mooi en in bijna iedere kleur leverbaar. Vervangen van voegwerk, vernieuwen van dakpannen en goten of gootbekleding geven een woning in korte tijd een geheel nieuwe uitstraling en verlengen de levensduur en woningwaarde aanzienlijk.

Wat kost een renovatie?

Kosten van renovatie zijn geheel afhankelijk van keuzes in afwerking, materiaalsoort en uiteraard hoeveelheid. Een juiste prijsvorming kan, per onderdeel, bepaald worden na een grondige opname en gesprek ter plaatse. Tijdens het gesprek zal er per onderdeel advies worden gegeven, wordt er reëel ingegaan op kostenstructuur en de mogelijkheden van eventuele subsidies. Subsidieaanvraag, aanvraag van een eventuele omgevingsvergunning, of overleg met gemeente kunnen door ons worden verzorgd. Een prijsopgave bestaat bij ons uit een duidelijke en transparante, gespecificeerde begroting.

 

Neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek

Verbouw woonboerderij | renovatie

Verbouw woonboerderij

De woonboerderij is van binnen geheel gestript en wor... Lees verder

Hoogstraat Hasselt | renovatie

Hoogstraat Hasselt

Inspectie op hoge hoogte! Lees verder

Vervangen kozijnen | renovatie

Vervangen kozijnen

Plaatsen van een schuifpui. Lees verder

Toren Hasselt | renovatie

Toren Hasselt

De veiligheidshekken van de balustrade hebben we inge... Lees verder

Snijder Filtertechniek | renovatie

Snijder Filtertechniek

Bestaand kantoor is voorzien van een nieuwe look door... Lees verder